PENSANT UNA ESTONA

Pensant en fer una entrada adequada em venien al cap coses relacionades amb aquest tipus de comentaris. Volia explicar com crec que havia de ser la nostra feina, com fem per cuidar la llengua, quines coses intentem per millorar i créixer com a professors alumnes que som, etc. Arribat a aquest punt vaig decidir, unànimement, que volia crear un espai on encabir tot allò que mostre la llengua com a vehicle de comunicació sense oblidar la seua part didàctica, Així, ha sorgit aquest bloc on poder posar tot tipus de coses que la fan atractiva, curiositats, anècdotes, acudits, dites de tot arreu, refranys...La intenció, molt senzilla, intentar cercar més recursos per a fer que els nostres alumnes puguen descobrir una altra forma de conéixer la llengua sense necessitat de deixar de banda tot el que fins ara aprenien. En definitiva, un lloc amb les portes obertes a tot el que està vinculat a la llengua, absolutament tot.

dimarts, 22 de febrer de 2011

JACINT VERDAGUER
Wordle: LA FADA DE ROSES  


A LA VERGE DEL MONT
Oh Mare de Déu del Mont,
¿Com tan alta en sou pujada,
en un trono de penyals
dalt al cim d'una muntanya?
¿És per sentir els Angelets,
o per rebre el bes de l'alba
o per abastar un estel
el més bell de l'estelada?
No és per sentir els Angelets,
puix us volten en garlanda;
ni per veure eixir el sol;
per Vós no s’és post encara;
ni per abastar un estel:
prou n'esteu ben coronada;
sinó sols per beneir
d'Empordà l'hermosa plana
que teniu a vostres peus
pregant-vos agenollada.

1 comentari:

  1. Em sembla una activitat esplèndida, que presenta un Verdaguer bon coneixedor del paisatge i compromès amb la pròpia terra: costums, religió, mites, etc.
    Se m'acut que amb el google.map es podria iniciar un itinerari que es podria anar completant amb altres obres verdaguerianes que també tenen el paisatge com a protagonista. Enhorabona!

    ResponElimina